ON dirigenter og solister

Orkester Norden har gennem tiden haft et hav af dirigenter og solister i verdensklasse. Den første dirigent til at lede orkesteret var Esa-Pekka Salonen. Herefter er fulgt en lang række af dygtige dirigenter, som alle har været med til at give orkesteret sin enestående kvalitet. Professionelle solister og dirigenter er med til at give orkestermusikerne vigtig orkestererfaring og bidrager i høj grad til at øge det musikalske niveau - også hos den enkelte musiker.


Rækken af ON dirigenter tæller Esa-Pekka Salonen, Susanna Mälkki, Okko Kamu, Mark Wiggleswoorth, Vailij Petrenko, Petri Sakari, Roy Goodman, Jorma Panula, Leif Segerstam, Paavo Järvi, Tuomas Ollila, En Shao, Stefan Solyom, Rolf Gupta, Thomas Søndergaard, Jospeh Svendsen, Lawrence Foster - og Johannes Gustavsson i 2017.


Også på solistfronten kan orkesteret med stor stolthed præsentere en perlerække af verdenskendte solister, om bl.a. tæller Vikingur Ólafsson, Atle Sponberg, Guru Kleven Hagen, Erik Heyde, Björn Nymann. I 2017 har vi glæde af at præsentere to enestående solister; Susanna Anderson og Jakob Koranyi.

Læs mere om dirigent og solister i 2017 her.