Dirigent og solister ON'17

Dirigenten bliver i år svenske Johannes Gustavsson, som kender Orkester Norden særdeles godt, da han selv har siddet med sin viola på en af pladserne i orkestret. Johannes er i dag chefdirigent i Wermland Opera og arbejder løbende sammen med bl.a. Helsingborgs Symfoniorkester. Johannes har tidligere været chefdirigent hos Västerås Sinfonietta, Nordiska Kammarorkestern and Oulu Symforniorkester. 


Læs mere om Johannes Gustavsson her.


Foto: Anna Hult

Vi er meget stolte over, at vi i år kan præsentere to stjernesolister, sopran Susanna Andersson og Jakob Koranyi på cello. Begge er kendte verden over for deres enestående musikalitet.

Susanna Andersson er født i Sverige og er lovprist for sin smukke sang. Susanna har haft store roller i et utal af operahuse i hele verden og har optrådt med mange betydelige orkestre, bl.a. Copenhagen Phil, Helsingfors Stadsorkester, BBC Concert Orchestra og mange, mange flere. Læs mere om Susanna Andersson her.


Foto: New ID Studio London


Svenske Jakob Koranyi har overvældet anmelderne med sin elegante, lette stil. Jakob har slået sit navn fast, som én af Europas mest interessante, unge solister på den klassiske scene med optrædener i bl.a. Barcelona, Paris og Wien. Udover Orkester Norden vil Jakob i 2017 optræde med bl.a. Orquesta Filmharmonica de Bogata og Sveriges Kungliga Filharmonikerna. Læs mere om Jakob Koranyi her.


Foto: Anna-Lena Ahlström