Sådan ansøger du

 *** OBS: Nedenstående er en beskrivelse af ansøgningsprocesson til 2017 - vi har endnu ikke åbnet for ansøgninger til Orkester Norden 2018 ***

Vær med i 2017 – sådan gør du:

1. LINK: Først henter du audition-noderne ved at udfylde denne formular
Øv musikken godt igennem, inden du indspiller videoen.

2. Lav video-klip, hvor vi kan se dig spille materialet.
Se gode råd til video længere nede på denne side.

3. LINK: Udfyld ansøgningskemaet, og upload video via vores ansøgningssystem.

Udover videoklip, beder vi dig om at uploade et vellignende portrætfoto, så det er en fordel at have det klar også. Et selfie-billede er helt fint.

Ansøgningsfrist:

Du skal indsende din ansøgning senest 10. april 2017. For ansøgninger på harpe var fristen den 17. april.

Hvem kan komme med?

Selvom du ikke opfylder alle betingelser for at deltage, så opfordrer vi dig til at søge alligevel. Du vil komme i betragtning, hvis der skulle være ledige pladser i orkestret.

 

Du kan komme med, hvis du er studerende på et konservatorie i Norden eller i De Baltiske Lande, eller hvis du er statsborger i de samme lande og går på et konservatorium i et andet land.

Din alder

Du skal være fyldt 15, og du må ikke være mere end 25 år i den periode, hvor orkestret er samlet.

Praktisk info

Det koster ikke noget at deltage i Orkester Norden – Vi betaler for delt værelse på hotel samt måltider. Du skal selv betale din rejse til Aalborg og hjem fra Finland. Rejser på turneen dækkes af orkestret. LIONS CLUB giver rejsetilskud til deltagere fra de nordiske lande. Mere praktisk information når du får meddelelse om du er optaget i orkestret

Om materialet til din audition

Materialet til din video-audition vil typisk være et solostykke for dit instrument – ofte en sats fra en koncert, en sonate, el.l. Desuden kan der være uddrag fra orkestersatser.

Særlig audition for koncertmester

Ønsker du at søge koncertmester stillingen, skal du indsende en video-audition med et særligt materiale. Når du laver ansøgning til koncertmester, vil du automatisk komme i betragtning som tutti violin og skal altså kun indsende én ansøgning, hvor du sætter kryds i feltet koncertmester.

Om de professionelle kræfter i Orkester Norden

Går du videre efter din audition, vil du komme til at arbejde med professionelle instruktører og spille i store koncertsale med kendte dirigenter og solister.

Spørgsmål?

Har du andre spørgsmål, som denne side ikke giver svar på, så kontakt os på post@orkesternorden.com

Sådan laver du en video til ON

Når du indspiller, skal du tænke mest på din fremførsel. Vi skal kunne se dig spille. Du skal også kunne spille materialet. Lyden betyder også noget for, at vi kan høre, hvordan du spiller. Og så vil vi selvfølgelig gerne opleve, at du elsker at spille!

Videoen skal være mp4/Mpeg4-format - hvis du ikke kan filme den i mp4-format, så kan du konvertere filmen her www.onlinevideoconverter.com

OBS: Du må meget gerne lave en video-fil for hvert værk du skal spille. Det er nemmere at navigere i, og giver mindre filstørrelser.

Hvilket kamera skal du filme med?

Brug det bedste kamera, som du har adgang til. Der er selvfølgelig forskel på, om du bruger en iPhone eller et professionelt kamera, men det vigtigste er, at vi kan se dig spille – og ikke mindst høre dig, så det vil være en fordel med en ekstern mikrofon tilsluttet kameraet. Kameraet bør også være på et stativ, så der er et helt roligt billede.

Sådan gør du – det tekniske:

  • Det skal du bruge: et kamerastativ med en holder der passer til dit kamera, din Ipad eller smartphone.
  • Husk at optage vandret, hvis du bruger en iPad eller smartphone.
  • En mikrofon – fx iRig-stereomikrofon, som kan kobles til din smartphone eller iPad.
  • Film et sted uden larm og sid på en god stol, der ikke knirker, når du spiller.
  • Sid ca. 1,5-3 meters afstand fra kamera, så man kan se både dit ansigt, dine hænder og dit instrument.
  • Et rum med en vellydende akustik – undgå for meget rumklang.
  • Lav en lydtest, og lyt den igennem: hvordan er lyden? Er mikrofonen placeret det rette sted?

God råd til redigering

Hvis du har brug for at klippe i begyndelsen eller slutning af videoen kan du bruge fx Pinnacle Studio eller et andet redigeringsprogram til at redigere filmen.